donderdag 15 november 2012

stroopwafelcake

Stroopwafel cake

 

Ingrediënten

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm
150 gram suiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm
1 theelepel kaneel
1 mespunt zout
200 gram stroopwafels in kleine stukjes
Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem.
Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Voeg beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor + het zout en kaneel.
Roer met een lepel de stukjes stroopwafel door het deeg.
Vul de cakevorm met het deeg.
Zet de vorm met het deeg in het midden van de koude oven.
Zet de oven op 170 graden C. en bak de cake in plm. 70 minuten bruin en gaar.
Prik voordat je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is. Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.
Laat de cake plm. 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.Zet de vorm met het deeg in het midden van de koude oven.
Zet de oven op 170 graden C. en bak de cake in plm. 70 minuten bruin en gaar.
Prik voordat je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is. Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.
Laat de cake plm. 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten